Doktor Jatogen

7,99 (60,20 kn) 11,41 (85,97 kn)

TEČAJ: 1 EUR = 7,53450 HRK
Category

  S. G. Osejavin rođen je 1978. u Makarskoj. Živi i radi u Zagrebu. Poeziju i prozu objavljivao u časopisima “Zarez”, “Quorum” i “Poezija”, te u zborniku “Ekran-priče”. U galeriji “Prostor” u Zagrebu izložio je ciklus slika pod nazivom “Spavačevo”. Bio je član zapažene amaterske kazališne skupine “Ikako-nikako”. Proizvodi glazbu kojom noću hrani sjenu koja polako raste u njegovoj sobi. Autor je više knjiga pjesničkih, proznih i dramskih tekstova koje fermentiraju u tami čekajući neko buduće ukoričenje.
  Poetski roman “Doktor Jatogen” prva mu je objavljena knjiga. Riječ je o fantastičnoj autoegzorcističkoj pjesničkoj pustolovini ispisanoj bujnom, vrtoglavom, mjestimice “poluautomatskom” poetskom prozom na tragu Lautreamonta, gotičkih romana i nesvodljivih tekstova francuskoga nadrealizma. U Doktoru Jatogenu Osejavinovo “poluautomatsko pero” grči se i zdvaja nad razjapljenim ponorima vlastite nepotpunosti, nošeno vrtlozima strahotne potrage za nedohvatnim rješenjem zagonetke ljubavi, opsjednuto mahnitim lovom na leptire zaboravljenih snova.
  Prva verzija teksta Doktor Jatogen napisana je 2002. godine; Osejavin se vratio romanu 2008. kako bi ga preradio i priredio za slanje izdavačima.

  Autor

  S. G. Osejavin

  Biblioteka

  Živa proza

  Jezik

  hrvatski

  Godina izdavanja

  2010

  Urednici

  Dragutin Dumančić

  Uvez

  meki

  Broj stranica

  163

  Format

  14 x 20.5 cm