Enciklopedija ništavila

7,83 (59,00 kn) (uklj. PDV)

TEČAJ: 1 EUR = 7,53450 HRK
Category

  Stanko Andrić znakovito je ime književnost na ovim skučenim prostorima. Donedavno mladi romanopisac i esejist (rođ. 1967.) sada je već zakoračio u ozbiljno razdoblje života i stvaranja. Tijekom studentskih godina objavljivao raznu prozu po časopisima, a svoje prvo značajnije djelo Povijest Slavonije u sedam požara objavljuje 1992. godine. Enciklopedija ništavila donijela mu je sveopće priznaje kao vrsnom piscu. Tada je Tonko Maroević napisao i ovo:

  “Od samog početka iznimno svjestan pisac, mladi Andrić znade da ne gradi samo na terenu na kojemu je stasao, nego i na pijesku, živom pijesku kliskih riječi i njihovih neuhvatljivih značenja.”

   

  Stanko Andrić predstavlja momka koji je znao odmjereno i mudro pisati esejističku prozu koja je imala i elemente novele. Njegov fini i dorađeni stil s finim humorom, lako je osvajao nadprosječnog čitatelja i osobito mlade književne kritičare, koji ga smatraju najzanimljivijom pojavom u suvremenoj hrvatskoj prozi. „Andrićevo pisanje jezgrovito je i odmjereno, teži objektivnosti i suzdržanosti definitivna izraza.
  Sam izbor enciklopedijskih natuknica, rječnika, leksikona kao i način organiziranja teksta i neutralnog nizanja obrađenih čestica – vrhunac je metaknjiževne svijesti“.
  (Tonko Maroević)

  Autor

  Andrić, Stanko

  Biblioteka

  Poezija danas

  Jezik

  hrvatski

  Godina izdavanja

  1995

  Urednici

  Dragutin Dumančić

  Uvez

  meki

  Broj stranica

  99

  CIP

  UDK 886.2-4 ISBN 953-6108-03-8

  Format

  23 cm