“Izbaci ženu! Dalje?”

“Tko im piše te idiotske scenarije?”, često se pitamo nakon što smo dva sata patili u kinu. Ali obično nisu krivi jadni scenaristi nego producenti koji im kasape scenarije. Ovogodišnji kandidati za Oscara za scenarij otvorili su srce i spomenuli neke bisere…

Allison Schroeder (Hidden Figures)

Bila sam jako uzbuđena, predstavljala sam scenarij za špijunski triler s dvije žene u glavnim ulogama. Producent je rekao: “O, sviđa nam se! Sjajna stvar! Možete li dodati incest ili ih promijeniti u dva muškarca?”

Todd Black (Fences)

Krenuli smo snimati vestern “Veličanstvena sedmorka” za Sony Pictures. Glavni producentski zahtjev za vrijeme snimanja bio je: “Može li bez kaubojskih šešira i brada?” Ja sam odgovarao: “A da maknemo i konje?” Ali svejedno su slali taj zahtjev svaki dan.

Theodore Melfi (Hidden Figures)

Zapravo, većina zahtjeva dolazi od glumaca. Živi užas. Jedne večeri nazove me Kevin Costner i kaže: “A da budem proćelav?” Ja pitam: “Dobro, ali zašto?” Kaže on: “Mislim da je to u skladu s mojim likom.” Ja nazovem producente, jer ih volim mučiti, i kažem: “Kevin Costner želi biti proćelav.” Oni polude: “Da nisi mijenjao Costnera!” Opet nazovem Kevina i kažem mu da producenti misle da bi ga to postaralo. “Aha… Dobro… A mogu žvakati žvaku?”

Eric Heisserer (Arrival)

Moja prva rečenica u predstavljanju novog scenarija bila je: “To je priča o špijunu i njegovoj ženi.” Producent me prekinuo: “Izbaci ženu! Dalje?”

Tags: No tags

Add a Comment

You must be logged in to post a comment