Čarolije Michela Tourniera

U spomen na velikog pisca koji je u svojim djelima spajao realizam i magiju, svetinje i ironiju, nudimo u siječnju 50% popusta na bilo koju od tri njegove knjige u izdanju Ceresa:

Sve naslove možete naručiti pozivom na broj 099 490 7399 ili kontaktom na e-mail ceres@ceres.hr

Prošle godine književni je svijet osiromašio za niz velikana. Ostavio nas je Umberto Eco, nezaboravni autor “Imena ruže”; Dario Fo, enfant terrible talijanske književnosti; razbaštinjeni aristokrat Péter Esterházy; dijete konclogora Imre Kertész; pionir “Novog romana” Michel Butor; ptica rugalica Harper Lee. Napokon, ostali smo bez Michela Tourniera, čovjeka koji je stvarao svoje privatne svemire.

Tournier je ušao u književnost kasno, s 42 godine.  Njegov prvi roman, Petko ili divlji život, doživio je velik uspjeh među dječjom čitalačkom publikom u Francuskoj i širom svijeta. Međutim, on je uvijek tvrdio: “Ja ne pišem za djecu. Pišem najbolje što mogu. I kad se uspijem približiti svom idealu, pišem tako dobro da me mogu čitati i djeca.”

Piscu je bio najdraži Pierrot ili tajne noći, priča o zgodama pekara Pierrota i pralje Kolombine, koju smo izdali kao slikovnicu s dražesnim ilustracijama Igora Vilagoša.

Napokon, u romanu Gašpar, Melkior i Baltazar Tournier nam otkriva kako su živjela tri kralja prije nego što su posjetila malog Isusa – zapravo nisu bila tri, nego četiri…

Više o Tournierovim knjigama:

Petko ili divlji život

Pierrot ili tajne noći

Gašpar, Melkior i Baltazar

Tags: No tags

Add a Comment

You must be logged in to post a comment