Ana Dobričić

ANA DOBRIČIĆ rođena je 4. travnja 1979. godine u Zagrebu. Osnovnu školu i gimnaziju (Tituša Brezovačkog) završava također u Zagrebu.  Na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu diplomirala je 2005. godine te dobiva zvanje Profesora talijanskog i španjolskog jezika i književnosti.

Iste godine zapošljava se u struci te sljedećih šest godina provodi kao profesor stranih jezika. U tom periodu otvara vlastitu školu te se bavi njenim vođenjem sve do 2009. kada napušta posao predavača te se zapošljava u Algoritmu kao Savjetnik za nastavu. Upravo tamo po prvi puta dolazi u doticaj s izdavaštvom u kojem i trenutno radi.

Pisanjem se počinje baviti sasvim slučajno kako to često i biva. U pokušaju da napiše koncept slikovnice koji bi poslužio nekom od autora s kojima surađuje da ju pretoči u vlastito autorsko djelo spontano ju samostalno uobličava te tako nastaje njen prvi naslov Blanka i oblaci. Izdana u Nakladi Ceres, objavljena je u prosincu 2021. te je imala odličan prihvat među knjižnicama i mladim čitateljima te još uvijek traje interes za gostovanjima i čitanjima.

Ponesena stvaralačkim naletom tada dovršava i Čarobne naočale, svoju drugu slikovnicu, za koju ubrzo dobiva ponudu od izdavača Mala zvona koji je izdaje u listopadu 2022.

Usplahireni Hinko i Nemaš pojma! nastaju nakon toga inspirirani situacijom u kojoj smo se svi našli (senzibiliziranja na prisutnost zaraze u našoj okolini) a  sa željom da najmlađima pokušaju pojasniti i približiti problematiku koja ih je snašla, a koju njihovi maleni umovi ne mogu u potpunosti razumjeti iz informacija kojima su okruženi.

Nemaš pojma! objavljena je u listopadu 2022., a uz malo sreće Usplahireni Hinko će ugledati svjetlo dana u 2023. godini.

Najnoviji naslov koji je netom dovršila, Jeziva kućica, upravo je dobio ponudu da bude uvršten u plan izdavanja za 2024. kod izdavača Mala zvona.

Piše, naravno, i dalje jer uvijek postoji potreba za približavanjem nekog pojma ili problema djeci, a u kombinaciji sa svojom strukom koja ju vječito tjera da djecu nečemu nauči teme će uvijek biti poučne i informativne.

Tags: No tags

Add a Comment

You must be logged in to post a comment