Naklada Ceres oduvijek je poklanjala veliku pozornost i stalno pothranjivala želju za izdavanjem knjiga nepoznatih autora. To nas je i ohrabrilo da utemeljimo, već na samom početku naše izdavačke djelatnosti, biblioteku VOLUBILIS (lat. okretan, nestalan, neukrotiv, prevrtljiv, brbljav, nestašan) u kojoj smo objavljivali prva djela mladih autora. Za sam naziv biblioteke bili smo inspirirani imenom prekrasnog rimskoga grada Volubilisa u Maroku. Međutim, naša kuća je objavila djela mladih i nepoznatih autora i u drugim svojim nizovima, a s tom praksom želimo i nastaviti.

Zato Vas pozivamo da nam pošaljete kvalitetne rukopise koje ćemo pomno pročitati i objaviti ako budu zadovoljili naše kriterije.

Pošaljite svoje djelo e-mailom na adresu ceres@ceres.hr. To je dovoljno, ne treba nam papirnati tekst.

Ako nemate djelo u elektronskom obliku, pošaljite ga poštom, po mogućnosti ispisano računalom na papiru A4 formata s veličinom fonta od 12 točaka i s dvostrukim proredom. Rukopise ne vraćamo.

Uz djelo pošaljite i sljedeće podatke:

vašu kratku biografiju;
opis djela u par rečenica;
eventualno ocjenu i važnost vašega djela (vaše mišljenje i/ili mišljenja drugih koji su djelo pročitali – po mogućnosti mišljenje afirmiranih pisaca).

Add a Comment

You must be logged in to post a comment