Novi naslovi u ponudi: “Srk” i “Priče iz male ulice”

Poštovani čitatelji i čitateljice, Naklada Ceres vam predstavlja nove naslove u ponudi.

Eškinja, Priče iz male ulice

Igor Eškinja, „Priče iz male ulice“

U knjizi pripovjedaka „Priče iz male ulice“ Igor Eškinja nas upoznaje s mnogim ljudima iz svog zavičaja, pripovijeda o njima maštovito i opisuje njihove živote, njihove karaktere, radosti i brige; sva ljepota tih tekstova sadržana je u autorovu osebujnom stilu kojem je još pridodao, pridružio, i jezik iz svoga kraja (Sv. Filip i Jakov). Njegove su priče zanimljive i žive jer nas na živopisan način uvode među neobične ljude koje autor prikazuje onakvima kakvi oni doista jesu ili su nekad takvi bili; on istinski osjeća bilo života koji struji tim primorskim krajem, on dobro poznaje taj žilavi svijet i, poput Gogolja, duboko zadire u njihove karakterne i ljudske osobine. Autorove su priče bile zapažene i nagrađivane; navodimo ovdje da je Eškinja dobitnik prestižne nagrade (za pripovijetku „Duša iz Purgatorija“) na natječaju „500 godina Petra Zoranića“. Biti spominjan uz Zoranića, veliko je književno i ljudsko zadovoljstvo! (D.D.)

Cijena 125,00 kn

 

Nevjestić, Srk

Virgilije Nevjestić, „Srk“

Nevjestić je bio obilježen s dva događaja u svom životu: prvi je odlazak u Pariz, a drugi susret s mladom odgajateljicom Francuskinjom Danielle Brika u Parizu. Mada je imala zbog toga velikih obiteljskih neugodnosti, Danielle je ostala vjerna Nevjestiću do kraja života. Njoj je Nevjestić posvetio mnoga svoja djela slikarska i pjesnička, među kojima i ovu knjigu pjesama kojoj je Nevjestić dao naslov SRK. U knjizi pjesama SRK, autor piše uglavnom pjesme većih cjelina i u njima iznosi gotovo pripovjedačku sklonost iznoseći viđeno i doživljeno, najčešće su to Zagreb i hrvatski prostori, ali isto tako nadahnute stihove nalazimo i u pjesmama s njegovih putovanja po raznim zemljama svijeta, osobito se to odnosi i na boravak u Egiptu. Ova zbirka pjesama posve je nešto novo u Virgilijevom opusu. Tu je on zreo i promišljen pjesnik, gotovo mislilac koji retroaktivno promatra svoj život proveden u ljubavnom zanosu s Danielle.

Cijena 129,00 kn

Knjige možete naručiti na broj 099 490 7399, kontaktom na e-mail ceres@ceres.hr ili osobnim dolaskom u naš ured, Cvjetna cesta 1/III, Zagreb.

Tags: No tags

Add a Comment

You must be logged in to post a comment