Satiranja

19,91 (150,01 kn) (uklj. PDV)

TEČAJ: 1 EUR = 7,53450 HRK
Category

  SATIRANJA su zbirka mahom satiričkih i filozofskih priča podijeljenih u tri poglavlja:

  OPSTRUKCIJE je prozni konglomerat izrazito satiričkog karaktera s likovima iz političkog, kulturnog i privrednog života, uglavnom s tzv. ključem koji potencijalno otvara vrata u biografije poznatih ili manje poznatih karijera s lokalne ili nacionalne razine. “Magnatova mušica” npr. namjerno upućuje na životopis bivšeg vlasnika Agrokora, a budući da je pisana prije njegova strmoglavog pada, pretskazuje njegovu „tragičnu“ sudbinu.

  REVERZIJE su dva mini romana o reverzibilnom djelovanju suprotstavljenih kulturnih silnica: “Vodič za Indiju” je putopisna storija o grupi hrvatskih newagera koji u Indiji traže duhovnost a pronalaze samo prijetvornost koji su sa sobom ponijeli, dok je “Moguća ugroza” mračna krimi priča o tajanstvenom ubojstvu umirovljenika sirijskog porijekla u nekoj hrvatskoj zabiti.

  PATAFIZIKE su kraće filozofske satire, skice utopijskih i distopijskih društava i njihovih tragikomičnih raspada pa čudnovatih superiornih bića čiju mudrost nijećemo, čije ljepote se užasavamo. A iznad svih – klošar Štuc koji je spoznao brata boga.

  Autor različite marginalije bilježi višestruko složenim, čitkim i dinamički razigranim rečenicama iz fragmenta u fragment koji funkcioniraju kao sličice na filmskoj vrpci kojoj gornja i donja perforacija omogućava odmatanje prema istini, satiri ili destrukciji.

  Autor

  Predrag Daraboš

  Biblioteka

  Žarište

  Broj stranica

  301

  CIP

  001033976

  Format

  14.5 x 21 cm

  Godina izdavanja

  2019.

  Jezik

  hrvatski

  urednik

  Dragutin Dumančić

  Uvez

  tvrdi