Kako je bilo na predstavljanju Farkaševe “Iskrice”

U pet riječi? Bilo je ludo i nezaboravno.

Dobro, a zašto?

Pa, kao prvo, zbog zanimljivog društva koje se 13. prosinca okupilo u Knjižnici Bogdana Ogrizovića – kako za predstavljačkim stolom, tako i u publici. Među stotinjak okupljenih zapazili smo predsjednika HAZU-a Zvonka Kusića i ministra turizma Garija Capellija, ali i razne kulturne i medijske ličnosti koje je zanimalo kako se voditelj dnevnika HRT-a snašao u književnim vodama.

Glumačke zvijezde Ana Vilenica i Tarik Filipović dočarali su Farkaševe vrckave i osjećajne protagoniste, koji se u potrazi za srodnom dušom upoznaju preko web-portala “Iskrica”. Iako su kao rekvizite imali isključivo svoj glas i prste (kojima su tipkali po nevidljivim tipkovnicama), Ana i Tarik stalno su tjerali publiku u smijeh kroz muško-ženske nesporazume i šaljivo udvaranje Karmen i Žarka. Dobra reakcija publike najviše je obradovala našeg autora Branimira Farkaša, koji se zahvalio svima, ali nadasve svojoj supruzi Vesni, rekavši da je ona “naslovnica njegova života”.

  

Osim što je neodoljivo romantična, ta je izjava i prikladna. Naime, Vesna Farkaš na neki je način prva zaigrala ulogu Karmen jer je na naslovnici “Iskrice” njezina fotografija. Snimio ju je naš glavni urednik Dragutin Dumančić, jedan od govornika na predstavljanju, bez kojeg možda nikad ne bismo ni saznali za Farkašev književni talent. Ostali sudionici u predstavljanju bili su teatrologinja Mira Muhoberac, autorica pogovora, i voditelj Zlatan Skalicki, koji je cijeloj promociji dao veseli ton kakav i odgovara jednoj ljubavnoj komediji.

Mladi gitaristi iz kvarteta “Elly’s” svirali su barok, flamenko i džez, konobari su oblijetali goste s vinima i kanapeima, a knjiga se prodavala po prigodnoj cijeni. Tko god je propustio glavni kulturni događaj tjedna, može to barem djelomično nadoknaditi tako da nabavi knjigu na našoj stranici.

Izdavanje knjige popratili su razni mediji, pa ovdje možete saznati više o “Iskrici” i Branimiru Farkašu:

 
 
 
 
Tags: No tags

Add a Comment

You must be logged in to post a comment