Drama

­
 • Bliže / Closer

  45,00kn (uklj. PDV)
 • Rasprodano

  Erikov dnevnik

  89,00kn (uklj. PDV)
 • Gdje je mačka?

  75,00kn (uklj. PDV)
 • Iskrica

  90,00kn (uklj. PDV)
 • Madame de Sade

  99,00kn (uklj. PDV)
  Nitko od izdavača ne bi mogao pobjeći od napasti da objavi ovu knjigu u kojoj su prisutni velikani svjetske književnosti i kulture poput Yukija Mishime i markiza de Sadea. Mishima je u ovom komadu okupio šest ženskih likova, među njima i gospođu de Sade; njima je dao uloge da otvoreno govore sve što znaju i sve što misle o markizu i njegovim postupcima. Markiz je daleko, negdje gdje već osamnaest godina trune u nekoj pariškoj tamnici. Pojavljuje se na samom kraju drame, ali samo kao nenadani posjetilac… „Madame de Sade“ povijesna je drama koju je napisao veliki japanski književnik Yukio Mishima, a temelji se na životu Renée de Sade, supruge markiza de Sadea. Drama je prikazana i u Hrvatskoj, u dubrovačkom kazalištu „Marin Držić“ 1979./1980., u nadahnutoj režiji Vlade Habuneka i u izvrsnom prijevodu Višnje Machiedo.
 • Paravani

  95,00kn (uklj. PDV)
 • Stanari izgubljenog doma

  49,00kn (uklj. PDV)

  Stanari izgubljenog doma novo je djelo hrvatskog dramskog pisca Dubravka Jelačića Bužimskog (1948.), koji se nije javljao s novim dramskim djelima još od sredine devedesetih minulog stoljeća. To je možda pravi razlog što je u Zagrebu vladala velika radoznalost za njegov tekst, posebice u kazališnim krugovima. Knjiga je objavljena samo mjesec dana prije kazališne premijere u Histrionskome domu u Ilici, 21.siječnja 2012. Dramu je režirao Zlatko Vitez.


  Bužimski vrlo vješto i uvjerljivo, doživljeno, razvija ovdje dramsku radnju koja na neobičan način povezuje i razdvaja četiri čudne obitelji koje žive pod istim krovom, u četiri odvojena stana, a da se ne poznaju, mada se na kraju ispostavlja da su svi povezani nekim rodbinskim vezama i iskustvima, a da to i ne znaju. Drama također dotiče mnoga tragična i kobna razdoblja kroz koja je ova zemlja prolazila minulog stoljeća, od strahota i tragedija u vrijeme i poslije Drugog svjetskog rata i Bleiburga, pa preko cijelog razdoblja komunizma sve do Domovinskog rata i Oluje. Bužimski nije ravnodušan ni prema zastranjivanjima u današnjoj umjetnosti, potkupljivosti na svim društvenim razinama, žutilu sadašnjih medija i galopirajućem siromaštvu. No, njegova drama nije nimalo puki moralizator već jednostavno umjetničko djelo koje iznosi neke istine kojih jesmo i nismo posve svjesni, mada ih svakodnevno živimo i doživljavamo.

 • Živjeti ili umrijeti u Hrvatskoj

  90,00kn (uklj. PDV)
  Drama „Živjeti ili umrijeti u Hrvatskoj“ je ambiciozno djelo koje povezuje više ljudskih sudbina na prijelazu stoljeća/milenija. Djelo izravne i ponekad šokantne energičnosti govori o temama modernog društva, posljedicama rata, ekonomskoj krizi, izgubljenoj generaciji, eskapizmu i eutanaziji. U svoju originalnu dramsku ideju autor usjedištuje različite tipove osoba koje otvaraju niz mračnih i tužnih tema sve vidljivijih i u Hrvatskoj i u cijelom svijetu kao što su liječničke prijevare, poslovne i političke smicalice, gubitak djeteta, poigravanja (sa) smrću, nesreće i ubojstva… Crnu, pesimističnu boju sadašnjice, međutim, Farkaš prikazuje originalnim dramskim rukopisom, koji je jednako utemeljen na dinamičnoj dramatskoj jezgri i preciznoj filmskoj strukturi te na satiričnoj i ironičnoj konstrukciji svakodnevnih okrutnih događanja. (iz Pogovora Mire Muhoberac)